Jdi na obsah Jdi na menu

Špion v Bludově

article preview

Špion v Bludově

 

Mé jméno je pod těmito řádky, chodím se štíteckými turisty dlouhá léta, vedu je 24 let. Seznam členstva je dosud slušný, ale počet těch ráno skutečně startujících už rapidně poklesl.

Nemoci, věk, zaneprázdnění. Zákaz chůze od lékaře si ještě nedonesl žádný, ale faktem je, že  mladého zájemce nelze najít, když ta  nabídka na mobilu je tak fascinující.

Myslím, že to bylo potřetí, co jsem se ve středu 22. listopadu vypravil na turistiku do Bludova, na poslední letošní výšlap místních. S našimi jsem to zapíchl o něco dříve na martinské na Olšanských horách.  My od Štítů děláme vycházky nejraději v neděli, těžko se pak nese ten příchod fronty právě na tu neděli po pěkném týdnu. V Bludově se na výlety ustálila středa a tak jsem se stopami soustrasti sledoval  předpověď největší zimy právě na tento den. Musím tady místní velmi pochválit - za opravdu chladného rána a větru, jak říkají meteorologové, snižujícího ještě pocitovou teplotu, se před kulturákem shromáždilo na pětadvacet nebojácných. Záviděl jsem ten pocit hrdosti,

který musel mít velký šéf. Se severákem v zádech jsme tedy  stoupali k Bludovečku, kde jsem myslel, že se hned zdržíme a ohřejeme na svačince v restauraci. Nezdrželi, dávám druhé plus. Vím, jak je tam draho!  Na cestě pod Senovou jsme se ukryli před tím protivným fučením a ohřáli při stoupání. Náš cíl byl u "kosteléčka," důvěrně známého i mím souputníkům. Porušujeme to rčení o nenošení dříví do lesa, ale dnes bysme tu suchý klacek nenašli, a tak turisté vytahují polínka z batohů. Sotva vyšlehnou plaménky každý nasává první stopy tepla a odér uzenin, nejvíc voní, snad neurazím, kabanos od Unzeitiga - tedy zase dovoz. Nejlepší slivovice, ať to napravím, je samozřejmě z palírny bludovské. Sleduji poctivé zahášení ohně, tak to má být, vždyť tu máme i hasiče a pak se vydáváme zpět k obci. Něco se my plete pod nohama, že by vliv pálenky? Nikoliv, to jen podrážky opouštějí mé boty a už je neudrží ani gumičky od vietnamce. S lítostí jsem konstatoval, že potřebuji boty nové. Tož počkám na lednové slevy.  

Z výsledků i poslední špionážní mise jsem na rozpacích, jak to děláte?

 

                                                                                                                Alex Krobot

Mail list


Statistiky

Online: 3
Celkem: 277383
Měsíc: 5211
Den: 101