Jdi na obsah Jdi na menu

Pozdní podzimní vycházka

8. 11. 2023
article preview

8. 11. 2023  - 27 účastníků

„ Nic zvláštního se nestalo, jen pršelo a pak přestalo, jak to bejvá, když je listopad…“  ( Chinaski)  

A přesně tak to bylo, když jsme se vydali ze Štědrákové Lhoty přes Lazy, Rovinku do Komňátky. Obdivovali jsme kopce, ještě zelené louky, žluto červeno hnědé listí, vytahovali a zase schovávali pláštěnky a deštníky, někteří z nás neodolali obrovským bedlím. Prostě u nás je krásně za každého počasí a nějaká kapka vody nás nerozhodí.  

A na počasí si určitě nemůžeme stěžovat, na většině vycházek nám sv. Petr fandil. Jen si vzpomeňme na vycházku za  bledulemi,  na posezení na Brusince, na výlet do Grygova  ( koniklec), na šumperský orloj, oslavu Jirkových narozenin,…

Nezanedbali jsme ani historicko–kulturní poznání a prošli jsme si s průvodkyněmi Litovel a Šumperk, seznámili jsme se s těžkým životem řádových sester v Bílé Vodě, pokochali se krásnou Tančírnou v Račím údolí, prohlédli si zámek Jánský vrch v Javorníku.

Jídelníček jsme si zpestřili houbami po zdařilé vycházce kolem Písařova.

BluŤáci, ještě letos nekončíme! Čeká nás 22.11. vycházka kolem Bludova a pak posezení v klubu spojené s promítáním fotografií, punčem a ochutnávkou, co která z nás upekla nebo co kdo namíchal či „vypálil“. Máme na co vzpomínat, na co se těšit a to je pro nás jistě příjemné.

Jiřina K.

Mail list


Statistiky

Online: 1
Celkem: 277374
Měsíc: 5232
Den: 137