Jdi na obsah Jdi na menu

Procházka Šumperkem

10. 11. 2023
article preview

Vycházka bludovských seniorů po krásných památkách města Šumperka.

 

Šumperk, okresní město, kdo by ho neznal. Zajíždíme do města tak nějak automaticky, na nákupy, k lékaři, dříve i do zaměstnání a za spoustou jiných společenských aktivit, prostě tady je a dobře nám slouží. Něco jiného se stane, když se dokážete na chvíli zastavit v tom věčném shonu, nedívat se jen pod nohy, abyste o něco nezakopli, ale zvednout hlavu a podívat se nahoru a náhle je vše trochu jiné.

Toto se nám podařilo v pátek 13. 10. 2023, kdy naše skupina dorazila autobusy do Šumperka a před bývalou knihovnou jsme se setkali s velmi milou a příjemnou paní Jitkou Štáblovou, která se nás ujala a prošla s námi trasu, kterou jste určitě také několikrát šli a která má hezký název po stopách Malé Vídně. Dále jsme pokračovali k Vile Doris, Německému gymnáziu -  v současnosti Obchodní akademie. Nelze přehlédnout zrenovovaný hotel Perk, potom parkem před Vlastivědné muzeum (Pavlínin dvůr), po Hlavní třídě směrem k divadlu, dříve Německý spolkový

dům. Návštěva klášterního kostela s koncertní síní se nám velmi líbila a celou cestu až k radnici jsme měli co poslouchat o historii všech starých a významných budov Šumperka. Naše putování pokračovalo prohlídkou kostela sv. Jana Křtitele a ukončili jsme ho u městských hradeb a šumperského zámku.

Bylo to moc hezké setkání i díky naší průvodkyni, která nám přiblížila historii Šumperka.

Jitka Souralová

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Mail list


Statistiky

Online: 2
Celkem: 277365
Měsíc: 5224
Den: 140